Българските военнослужещи от Сухопътните войски се представиха отлично в многонационалното учение Combined Resolve 24-02


Българските военнослужещи от Сухопътните войски се представиха отлично в многонационалното учение Combined Resolve 24-02

Българските военнослужещи от Сухопътните войски се представиха отлично в многонационалното учение Combined Resolve 24-02, което се състоя в базата на САЩ в Германия – Хохенфелс, съобщиха от Министерството на отбраната (МО).

В него участваха щабни офицери и механизирана рота от 4-ти механизиран батальон, от състава на 5-то бригадно командване – Плевен. На церемонията полковник Риакрдо Търнър - командир на 4-та бойна тактическа група от 101-ва въздушно-десантна дивизия от армията на САЩ, и подполковник Рийд Маркъм - командир на 2-ри десантен батальон от бойната група, се срещнаха с българските военнослужещи, участвали в учението. 

Полковник Търнър благодари на целия личен състав за отдадеността, професионализма и неуморния труд, който са положили, и оцени действията им като отлични. Той награди военнослужещи от Сухопътните войски със знак на 4-та бойна тактическа група. 

Подполковник Маркъм изказа своята изключителна благодарност и гордост от съвместната работа по време на учението, което се състоя в тежки метеорологични условия, в изключително динамична тактическа обстановка, при която българският офицер в щаба на батальона и военнослужещите от механизираната рота изпълниха успешно всички поставени задачи. 

От името на командира на 5-то бригадно командване, в знак на признателност за съвместната работа, капитан Георги Вълканов връчи плакет на командването на полковник Търнър, подполковник Маркъм и на заместник-командира на 2-ри десантен батальон майор Джошуа Келбах, информираха от МО.

По-рано днес от МО съобщиха, че формированията за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски започнаха участието си в учението на НАТО Ramstein Legacy - 2024 от учебния полигон „Корен“. Учението е на териториите и във въздушните пространства на България и Румъния и ще продължи до 14 юни.

Добавена на 07.06.2024 г. в 20:25 ч.