Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг бе отличен с Наградата за изключителна служба към Алианса


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг бе отличен с Наградата за изключителна служба към Алианса

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг бе отличен с Наградата за изключителна служба към Алианса. Отличието му връчи президентът на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба по време на пленарното заседание на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, на която София е домакин.

Под ръководството на Столтенберг НАТО осъществи дълбоките промени, посочи Шчерба. Към НАТО се присъединиха и нови членове – Швеция и Финландия, отбеляза още Михал Шчерба. Вие осигурихте също така възможността да си сътрудничим по-тясно с нашите демократични партньори, така че да защитим международния демократичен ред, добави той. Има възможност да се добавят и други постижения към дългия списък на всичко постигнато от вас, докато приключите мандата си, каза още президентът на Парламентарната асамблея на НАТО.

Парламентарната асамблея на НАТО трябва да приеме своите препоръки за предстоящата през юли среща на върха на Алианса във Вашингтон, САЩ. София е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на Организацията на Северноатлантическия договор. Днес е последният ден на форума, който започна в събота.

Добавена на 27.05.2024 г. в 20:55 ч.