Поредният опит да бъде манипулирано общественото мнение, написа кметът Георги Илиев по повод твърденията на ГЕРБ-СДС за конфликт на интереси и семейни връзки при сключени договори


Поредният опит да бъде манипулирано общественото мнение, написа кметът Георги Илиев по повод твърденията на ГЕРБ-СДС за конфликт на интереси и семейни връзки при сключени договори

Разбрах, че днес името ми е било споменато при поредния опит да бъде манипулирано общественото мнение, след обявените скоро резултати от проверка относно законосъобразността на обществените поръчки на предишното управление на София. Поръчките им са на стойност над 200 милиона лева. Това написа в профила си във Фейсбук кметът на район “Слатина” Георги Илиев по повод твърденията, изнесени по-рано днес, от общински съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет за конфликт на интереси и семейни връзки при сключени договори от общината.

„Империята отвърна на удара“ с аргумента, че новите градоначалници са направили същото, като са възложили обществена поръчка за изработването на материали за изборите на фирмата на бившата ми съпруга. Това, което „Империята“ удобно пропусна да изясни е, че обществена поръчка не е възлагана, пише районният кмет. Доколкото разбрах от бившата ми съпруга, са подписани два договора с обща максимална стойност до 30 000 лв. Материалите са произведени, а крайната им стойност е 16 594,13 лв., уточни Илиев. 

Пред медиите днес общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в СОС Антон Хекимян каза, че Столичната община е сключила директен договор с фирма на съпругата на бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Александър Цеков, която е направила независим одит на общината. Според съветниците има и други два директни договора, отново свързани с "Продължаваме промяната". "На 17 май 2024 г. кметът по финанси Иван Василев и Адриана Попова сключват два договора с предмет за подпечатване на предизборни книжа и материали - един договор за парламентарните избори и един - за европейските избори", посочи Хекимян и добави, че фирмата, с която са сключени договорите, е на кмета на район “Слатина” Георги Илиев и неговата съпруга.

 

 

 

Добавена на 06.06.2024 г. в 21:30 ч.