Проведоха се демонстрационни стрелби в рамките на международното изложение „Хемус“ на полигон „Змейово"


Проведоха се демонстрационни стрелби в рамките на международното изложение „Хемус“ на полигон „Змейово"

Проведоха се демонстрационни стрелби в рамките на международното изложение „Хемус“ от Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ на Централния артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“, съобщиха от Министерство на отбраната. На събитието присъства заместник-министърът на отбраната Иван Пейков.

В стрелбите участваха 13 фирми и организации, които показаха образци въоръжение и боеприпаси на български и чуждестранни производители. Те бяха наблюдавани от представители на чуждестранните делегации от Саудитска Арабия, Азербайджан, Виетнам, Хърватска, участващи в „Хемус - 2024“.

Международното изложение „Хемус - 2024“ ще продължи до утре, 8 юни, когато от 10:00 часа до 11:00 часа пред Палата 6 на Международен панаир Пловдив посетителите ще могат да наблюдават демонстрации на Силите за Специални операции.

БТА припомня, че на 4 юни на учебния полигон „Корен” край едноименното хасковско село с демонстрационни стрелби и динамичен и статичен показ на въоръжение и техника приключи многонационалното учение „Тракийски войн - 24". 

 

Добавена на 07.06.2024 г. в 18:10 ч.