Продължават разговорите за постигане на споразумение за съвместно управление и проектосъстав на кабинет между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ


Продължават разговорите за постигане на споразумение за съвместно управление и проектосъстав на кабинет между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

И днес продължават разговорите за постигане на споразумение за съвместно управление и проектосъстав на кабинет между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). Преди да влезе в Народното събрание, Христо Иванов, председател на "Да, България" и един от лидерите в коалицията ПП-ДБ заяви, че обсъждат всичко и се надява днес разговорите да продължат. "Нямаме нищо, което да съобщим", отговори той на въпрос дали това означава, че не са постигнали съгласие вчера. Днес се надявам всички да сме реалисти, добави Иванов. 

Делян Добрев от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, който не е част от преговорния екип, коментира, че има още няколко часа. "Аз самият не съм голям оптимист. Слушам сутринта ваши колеги, че спорът бил военният министър. Не разбирам какво е толкова важното на Тагарев, че един Тагарев да ни прати на избори", добави той.

Вчера от ГЕРБ-СДС обявиха, че преговорите ще продължат днес до 12:00 часа на обяд. Мария Габриел, номинирана за министър-председател от ГЕРБ-СДС, изрази надежда споразумението да бъде финализирано до 24 часа. 

Добавена на 19.03.2024 г. в 12:00 ч.