Започва 12-ото издание на Балканския правен форум в София


Започва 12-ото издание на Балканския правен форум в София

Дванадесетото издание на Балканския правен форум, организиран от Международната асоциация на адвокатите ибългарската Фондация за правно развитие, започва днес и ще продължи утре, 7 юни, съобщиха от организаторите.

Събитието ще се състои в хотел „Балкан Палас София“ в столицата и в него ще участват представители от над 30 държави от три континента. Те ще обсъждат темата „Съвременният адвокат“. Генералният секретар на Международната асоциация на адвокатите проф. Гьорг Менцер ще приветства форума, ще участва и д-р Робърт Милър, директор на Cambridge Strategy Group.

„Никога преди не е имало толкова интензивно време, изпълнено с глобални, регионални и национални предизвикателства, но и с възможности. Затова съвременният адвокат трябва да притежава динамично съчетание от традиционни правни умения и иновативни професионални компетенции, приспособени към настоящите условия, поддържайки едновременно отдадеността си към върховенството на закона и стремежа към предоставяне на отлична услуга на клиента“, коментира основателят и съпредседател на форума адвокат Борислав Боянов.

Организаторите отбелязват, че участниците в събитието ще обсъдят различни теми като качествата, които трябва да притежава съвременният адвокат, ролята на дигитализацията и технологиите, ангажираността с опазването на околната среда, социалната сфера и добрите корпоративни практики, тенденциите при сливанията и придобиванията, и др.

Тазгодишното издание на форума е подкрепено от Югоизточно европейската правна група, български адвокатски дружества, Висшия адвокатски съвет и Съвета на Софийската адвокатска колегия.

Добавена на 06.06.2024 г. в 09:10 ч.