Инцидентът между двата влака на Централна гара предизвика закъснения


Инцидентът между двата влака на Централна гара предизвика закъснения

Поради това, че първи коловоз все още е зает от пострадалата композиция след сблъсъка на двата влака по-рано днес на Централна гара и не може да бъде използван, влаковете се движат със закъснение, това се отразява и на разписанието им, казаха за БТА от пресцентъра на БДЖ. 

Двата влака, които бяха се блъснали един в друг, потеглиха с 115 минути закъснение. На пострадалия влак, който беше за Пловдив, се наложи да му се смени композицията, тъй като тя беше задържана на място за оглед.

Хората, на които им предстои пътуване, могат да се информират от електронните табла. В сайта се публикува информация за актуалните закъснения, допълниха от пресцентъра на БДЖ. 

Функцията „Радар“ на сайта, която следи движението на влаковете в реално време, също позволява пътниците да могат да се информират за движението на влаковете, поясниха от пресцентъра. 

Установени са 12 пострадали, като само един човек е по-тежко пострадал., каза за БТА изпълняващият функциите главен секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев за инцидента между два влака на Централна гара в София. Доколкото имаме информация, след откарването му в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“, на по-тежко пострадалия е поставена шина на врата, добави той. 

 

 

Добавена на 29.05.2024 г. в 02:20 ч.