ПП-ДБ предложи на ГЕРБ-СДС вторият мандат за правителство да е национален и общ


ПП-ДБ предложи на ГЕРБ-СДС вторият мандат за правителство да е национален и общ

С решение на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и органите на партиите в коалицията, ние потвърждаваме готовността си да реализираме втория мандат като национален, съответно общ с парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС, каза съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов от парламентарната трибуна. 

Готови сме да го направим при спазване на ангажиментите, които поехме взаимно преди девет месеца, посочи още той. Атанасов обясни, че това може да се случи, ако се спазят следните рамки - подписване от председателите на двете парламентарни групи на споразумението, съдържащо гаранции за реформи в съдебната система, регулаторите и службите за сигурност, с ясни дати за изпълнение, министър-председател - взаимно приемлива кандидатура, излъчена от ПГ на ГЕРБ-СДС, както и запазване на досегашната структура на Министерския съвет. 

Атанасов поясни, че това не е покана за допълнителни преговори, а предложение с израз на готовност да изпълнят ангажиментите, които  са поели публично преди девет месеца. Дългът към България ни кара да сме отговорни и да използваме последния шанс, който ни дава Конституцията, и да направим последен опит да не хвърляме държавата в криза и поредица от избори, добави още съпредседателят на ПП-ДБ.

Атанас Атанасов подчерта, че при отказ ще смятат, че са изпълнили задълженията и ще върнат неизпълнен мандат на президента. Очакваме официален отговор с вашето решение до датата на поканата за връчване на втори проучвателен мандат от страна на президента, допълни той.

Добавена на 26.03.2024 г. в 12:10 ч.