Кметът на София Васил Терзиев и общински съветници от групата на ПП-ДБ-СС ще дадат брифинг по темата за неработещите лифтове и възможните решения


Кметът на София Васил Терзиев и общински съветници от групата на ПП-ДБ-СС ще дадат брифинг по темата за неработещите лифтове и възможните решения

Кметът на София Васил Терзиев и общински съветници от групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България" ("Спаси София")  ще дадат брифинг по темата за неработещите лифтове и възможните решения, съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Брифингът ще се състои от 10:30 часа в сградата на Столична община. 

След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните управляващи, сме напът да загубим окончателно Симеоновския лифт, се посочва в позиция на председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров, изпратена до медиите вчера от пресцентъра на институцията. 

"Искам да напомня, че той е продаден от Столичната община на „Витоша ски“ през далечната 2007 г. и оттогава до миналата година – нищо. Всички срокове за следприватизационен контрол вече са изтекли. Какъв е бил договорът и как е спазван може да бъде проверявано и разследвано, но сега ситуацията е такава – лифтът не функционира“, посочва Петров. 

 „Вече работим по изготвяне на Визия за Витоша. Бях на една от първите срещи на всички заинтересовани страни и мисля, че колегите работят усилен“, допълва още той в позицията. 

Председателят припомня, че в общинския съвет са били гласувани решение пътищата на Витоша да станат изцяло общински, тъй като в момента, по думите му, собствеността е разпокъсана. Това ще даде възможност общината да прави основни ремонти, а не само да кърпи дупки и да чисти пътищата през зимата, посочва още той. 

На интернет страницата на „Витоша ски“ е публикувано съобщение, в което се посочва, че „лифтовете излизат в профилактика и няма да работят до началото на летния сезон“. 

Добавена на 19.05.2024 г. в 11:15 ч.