„Възраждане“ осъди терористичния акт в Москва


„Възраждане“ осъди терористичния акт в Москва

„Възраждане“ осъжда варварския терористичен акт в Москва, съобщиха от партията. В прессъобщение, разпространено от формацията, се казва още, че е било изпратено съобщение до Посолството на Руската Федерация в България, в което се осъжда „зверският и варварски терористичен акт срещу мирни граждани“ и се поднасят най-дълбоки съболезнования на близките и роднините на жертвите на това ужасно нападение. 

По-рано днес народни представители, общински съветници, членове и симпатизанти на „Възраждане“ поднесоха венци и цветя пред сградата на посолството на Руската Федерация, става ясно още от съобщението. 

Въоръжени мъже в камуфлажни униформи откриха снощи стрелба с автоматични оръжия в концертна зала в руския град Kрасногорск, последвана от огромен пожар. При нападението, за което пое отговорност групировката "Ислямска държава", до момента има данни за 115 жертви. В болници са 121 ранени, от които 60 са в тежко състояние. Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е докладвала на президента Владимир Путин, че са задържани 11 души, включително четирима пряко замесени в атаката.

Добавена на 23.03.2024 г. в 15:50 ч.