Проверката в НКЖИ е, за да разберем какви са проблемите и пропуските, обясни Георги Гвоздейков


Проверката в НКЖИ е, за да разберем какви са проблемите и пропуските, обясни Георги Гвоздейков

Възложих проверка, за да разберем какви са проблемите и пропуските, които са довели до тези инциденти и до проблемите в Националната компания "Железопътна инфраструктура"(НКЖИ). Това коментира пред журналисти служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Той посети авиобазата на Главна дирекция „Гранична полиция“ на летище София във връзка с възможностите на системата за спешна медицинска помощ по въздуха. На летището бяха и служебният премиер Димитър Главчев и служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева.

Гвоздейков разпореди спешна проверка на организацията на дейностите на НКЖИ, съобщиха от пресцентъра на ведомството по-рано днес.

В такива големи организации, които управляват транспорт и инфраструктура, трябва да има работеща система за управление на качеството. Тази система трябва да анализира и намира проблемите, които водят дори до човешки жертви, коментира министърът. След като приключи проверката, ще бъдат предприети съответните мерки и всеки ще понесе своята отговорност, за да бъде подобрен процесът и дейността на работата на НКЖИ, каза още той и добави, че няма да прави връзка между инцидентите и това, което се случва в НКЖИ.

Тече разследване, каза министърът относно случая, при който машинист сряза пет маркуча на спирачната система на локомотив „Шкода“ и счупи предно челно дясно стъкло на машината.

 

Добавена на 07.06.2024 г. в 19:45 ч.