Делото по случая "Дебора" отново не започна поради неявяване на адвокатите на Георги Георгиев


Делото по случая "Дебора" отново не започна поради неявяване на адвокатите на Георги Георгиев

Районният съд в Пловдив и днес не даде ход на делото по случая "Дебора". Причината е неявяване на адвокатите на Георги Георгиев, срещу когото има три обвинения, свързани с нанасяне на двустепенна средна телесна повреда и закани за убийство срещу 18-годишната Дебора Михайлова. Делото бе отложено за 17 април. Георгиев остава с мярка задържане под стража.

На свое заседание през февруари Районният съд в Пловдив върна делото по случая „Дебора“ на прокуратурата. Причината за решението на магистратите са процесуални нарушения при изготвянето на обвинителния акт. Две седмици по-късно Районната прокуратура в Стара Загора внесе отново за разглеждане обвинителния акт срещу 26-годишния Георгиев.

Причината делото да бъде гледано от Районния съд в Пловдив е, че всеки един от съдиите от състава на Районен съд – Стара Загора, след определянето му за докладчик чрез системата за случайно разпределение, си направи отвод.

Едно от обвиненията срещу Георгиев е, че в края на юни м.г., в Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, Георгиев е причинил на Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин. Случаят с насилието над Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата страна.

Добавена на 27.03.2024 г. в 19:35 ч.