Самоков тържествено посрещна баскетболния шампион Рилски спортист, кметът връчи чек за 50 хиляди лева на отбора


Самоков тържествено посрещна баскетболния шампион Рилски спортист, кметът връчи чек за 50 хиляди лева на отбора

Самоковци тържествено посрещнаха тазгодишния победител в Националната баскетболна лига при мъжете – Рилски спортист. Отборът на старши треньора Любомир Киров влезе в спортната зала "Арена Самоков" при бурни аплодисменти. 

Кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов връчи на президента на клуба инж. Петър Георгиев чек от общинската администрация и Общински съвет – Самоков на стойност 50 хиляди лева. Той награди и с плакети всички играчи.

"Вие направихте нещо невероятно за нашия град. Това, което Вие направихте, е да запишете името на Рилски спортист в списъка с шампиони. Записахте и Вашите имена в историята на град Самоков", посочи инж. Ангел Джоргов.

Той каза, че за поредна година отборът е най-добрият в българския спорт и Самоков е на картата на спорта благодарение на президента на клуба.

"Надявам се, че тази титла ще бъде началото на поредица занапред. Надявам се, че ще запазим отбора в този си вид и ще го надграждаме, тъй като ние бяхме длъжни да станем шампиони, защото за поредна година сме един от най-добрите, ако не и най-добрият отбор в редовния сезон", посочи още кметът. 

Приветствие поднесе и служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков. Той посочи, че се радва да бъде на днешното събитие заедно с всички присъстващи. 

"Убеден съм, че на всички Вас по време на тази церемония неминуемо няколко сълзи Ви се отрониха от очите. Всичко, което е казано преди мен, е заслужено и малко да се опише емоцията и огромният труд, който положиха президентът (Петър Георгиев), треньорите и всички момчета, за да напишат тази златна страница в историята на Самоков, на спорта в града и на баскетбола", каза в словото си генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции.

Той посочи, че градът има невероятен завършек в баскетбола, след като и женският отбор на Рилски спортист спечели за първи път историята Купата на България по баскетбол за жени. 

„Преди 32 години основахме този клуб и оттогава пишем неговата история. Ние оцеляхме през тези години, защото минахме през всички пътища, за да стигнем до това, което сме. Наистина върхът е трудно постижим, но още по – трудно е да се задържиш на него“, каза президентът на клуба инж. Петър Георгиев. Той допълни, че спортът в днешно време ще спаси младото поколение. 

По време на церемонията специален плакет от Съвместното командване на специалните операции получи президентът на клуба инж. Петър Георгиев, а лични отличия бяха връчени на играча Александър Янев, шофьорът на клуба, и треньорът Любомир Киров. Наградите връчи генерал-майор Явор Матеев.

Музикални поздрави направиха военния оркестър и фолклорен танцов ансамбъл "Самоков" с ръководител Борислав Искрев. 

В края на празненството всички фенове имаха възможността да си направят снимка с купата и играчите. 

Добавена на 02.06.2024 г. в 17:55 ч.