Полицията установи за ден 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, и шестима - под въздействието на наркотици


Полицията установи за ден 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, и шестима - под въздействието на наркотици

В рамките на изминалия ден са установени общо 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР. От тях 10 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 16 - с над 1,2 на 1000, двама са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират шестима водачи, трима са отказали тестване.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 10 717 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 13 296  водачи и пътници. Съставени са 2914 фиша и 606 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори, посочват от МВР.

Общо 35 души са ранени при 30 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие. Загинали няма, съобщиха от МВР на интернет страницата си по-рано днес. В София са станали 25 леки и седем тежки катастрофи с осем пострадали. Жертви няма.

Добавена на 08.06.2024 г. в 15:40 ч.