Събираме подписи за извънредно заседание на Столичния общински съвет на 23 май, искаме оставката на зам.-кмета по транспорта, заяви Антон Хекимян


Събираме подписи за извънредно заседание на Столичния общински съвет на 23 май, искаме оставката на зам.-кмета по транспорта, заяви Антон Хекимян

От днес започваме събирането на подписи за извънредно заседание на Столичния общински съвет, което искаме да се проведе на 23 май. Това каза на брифинг в Столичния общински съвет общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. Повод за брифинга бе вчерашното решение на Административен съд - София-град, който постанови „да бъдат безусловно прекратени действията, извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов, във връзка с въвеждане на нова постоянна организация на движението в София по бул. „Витоша”, бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Проф. Фритьоф Нансен”. 

Искаме на извънредното заседание да бъде изслушан кметът Васил Терзиев, неговият екип, районните кметове, заместник-кметът по транспорта Илиян Павлов, на когото продължаваме да искаме и държим да получим неговата оставка. Призоваваме председателя на Столичния общински съвет да се съобрази с желанието ни, каза Хекимян. Той обясни, че искането за извънредно заседание ще бъде внесено днес. Ще съберем подписи на една трета на представителите на гражданите в Столичния общински съвет, за да може това искане да бъде законно и в рамките на седем дни това заседание да се състои, добави той. 

Мина един месец, откакто получихме обещанието на кмета Васил Терзиев, ако има нова организация на движението, ние да бъдем уведомени като общество и да има широка обществена дискусия. Такава нямаше. Близо един месец продължават и протестите на хората и общественото недоволство, допълни Антон Хекимян. 

Той коментира, че общинските съветници от ГЕРБ-СДС, както и протестиращите граждани, не са срещу изграждането на „велоалеи, бус ленти и реорганизация на движението“, но това трябва да бъде направено законно. 

Добавена на 17.05.2024 г. в 11:45 ч.