Служебният кабинет отпуска средства за ремонт на три храма в страната и за пътя към манастира „Св. Георги Зограф“ в Атон


Служебният кабинет отпуска средства за ремонт на три храма в страната и за пътя към манастира „Св. Георги Зограф“ в Атон

Служебният кабинет отпуска средства за ремонт на три храма в страната, както и за пътя към манастира „Св. Георги Зограф“ в Атон, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Отпуснати са 2,7 млн. лв. за ремонт, реставрация и възстановяване на храм „Св. Кирил и Методий“ в град Свищов. Предвидени са 500 хиляди лева за дейности за храм-паметник „Св. Рождество Христово“ при Шипченския манастир, а за ремонт на храм „Рождество Богородично“ в село Гигинци, община Брезник, се предоставят 74 000 лева. 

От служебното правителство отпускат допълнително 3 млн. лв, с които ще започнат ремонтните дейности на пътя от пристанището до манастира „Св. Вмч. Георги Зограф” в Света гора, Атон. Общата сума, която е необходима за ремонта на пътя, възлиза на около 10 милиона лева, като се предвижда средствата да бъдат отпускани поетапно, става ясно от съобщението.

БТА припомня, че на 11 май служебният премиер Димитър Главчев и водена от него делегация участваха в празника на манастира „Св. Георги Зограф“ на Света гора. На службата присъстваха няколкостотин поклонници от Гърция, България, Република Северна Македония, Сърбия, Румъния и др.  

 

 

Добавена на 06.06.2024 г. в 11:45 ч.