Депутатите включиха в дневния си ред проект на решение, свързан с неразпределеляне на дивидент от печалбата на БЕХ


Депутатите включиха в дневния си ред проект на решение, свързан с неразпределеляне на дивидент от печалбата на БЕХ

Депутатите включиха като втора точка в дневния си ред проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката, респективно на ”Българския енергиен холдинг“ (БЕХ) ЕАД за неразпределяне на дивидент от печалбата на „БЕХ“ ЕАД за финансовата 2023 г.  

В мотивите от доклада се посочва, че през последните 3 години се е установила трайна практика държавната енергетика и Фонд сигурност на електроенергийната система да бъдат използвани за покриване на дефицити в различни сектори. За периода от втората половина на 2021 година до настоящия момент от държавната енергетика бяха иззети 5,4 млрд. лева и насочени към държавния бюджет с цел неговото балансиране, се посочва в мотивите. 

Парламентът ще изслуша и председателя на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова относно рекламни съобщения, свързани с хазартни игри в радиото и телевизията. Изслушването е по искане на Костадин Костадинов и Климент Шопов от „Възраждане“.

По време на парламентарния контрол на въпроси на народни представители ще отговарят министрите в оставка Калин Стоянов, Тодор Тагарев, Христо Хинков и Иванка Шалапатова.

Добавена на 29.03.2024 г. в 10:55 ч.