Шестима ученици са наградени на финала на първия фестивал за творчество и иновации ''Идеите, които променят света“


Шестима ученици са наградени на финала на първия фестивал за творчество и иновации ''Идеите, които променят света“

Шестима ученици са наградени на финала на първия фестивал за творчество и иновации 'Идеите, които променят света“, съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

Фестивалът за творчество и иновации "Идеите, които променят света“ е организиран съвместно от Националния университетски център за творчество и иновации (НУЦТИ) към Софийския университет (СУ) "Св. Климент Охридски“ и фондация "Еврика“. Ръководител на проекта за фестивала е д-р Цена Желязкова-Стоева, а автори на идеята са проф. Александър Андонов и д-р Мая Митренцева.

Финалният етап на фестивала се проведе във Философския факултет на Софийския университет. Ректорът на университета проф. Георги Вълчев пожела успех на инициативата, която задълбочава връзките между университета и училището, допълват от МОН.

В събитието участваха също деканът на Философския факултет проф. Соня Карабельова, Григор Цанков, изпълнителен директор на 'Еврика', и проф. Веселин Дафов, директор на НУЦТИ.

Божидар Генчев, четвъртокласник от 97 СОУ 'Братя Миладинови“ в София, е удостоен с отличие за оригиналност за своя иновативен начин на преподаване, от ученик на съученици, по компютърно моделиране.

Георги Ангушев от 199 ОУ 'Св. Апостол Йоан Богослов“ в София получи грамота за значимост и приложимост, за представянето, което прави на науката трибология.

Живко Зидаров от ЧЕУ 'Леонардо да Винчи' в Добрич взима награда за най-добра визуализация за своя авторски видеоматериал на тема "Как синият светодиод промени света“.

Ярослав Басков от МГ 'Д-р Петър Берон' във Варна е отличен за "Най-добра разработка на прототип' за разработвания от него многофункционален робот-вседеход-амфибия за измерване, наблюдение и почистване "АННА'.

Кристиян Петров от ППМГ "Никола Обрешков“ в Казанлък е награден за значимост и приложимост на проект за култивиране на цианобактерии суперхрани.

Георги Стойчев от Американския колеж в София е отличен с грамота за работа в екип.

/ЙВЛ

 

Добавена на 05.06.2024 г. в 16:25 ч.