Все още не е известно дали преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще приключат на обяд, както вчера обявиха от ГЕРБ


Все още не е известно дали преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще приключат на обяд, както вчера обявиха от ГЕРБ

Все още не е известно дали преговорите между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) за съвместно управление и състав на Министерския съвет ще приключат до обяд, каквато заявка дадоха вчера с прессъобщение от ГЕРБ-СДС.

Медиите са пред сградата на парламента в очакване на коментари, след като днес сутринта, около 11:00 часа, разговорите между двете страни бяха подновени. 

Кандидатът за премиер Мария Габриел получи от президента Румен Радев първия проучвателен мандат в присъствието на премиера в оставка Николай Денков и лидери на ПП-ДБ. Веднага след това двете страни – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, се оттеглиха на преговори в Народното събрание.

Пресцентърът на ГЕРБ-СДС съобщи, че разговорите свършват днес, до 12:00 часа, след което кандидатът им за министър-председател Мария Габриел ще представи на президента Румен Радев резултатите от тях.

Сутринта, на влизане в парламента съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира лаконично, че вчера не са постигнали съгласие и се надява днес да бъде проявен реализъм.

Делян Добрев от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, който не е част от преговорния екип, коментира, че самият той не е голям оптимист и попита какво е толкова важното на военния министър Тодор Тагарев, че да бъде причина за предсрочни избори", позовавайки се на публикации в медиите от тази сутрин.

Христо Гаджев, от ГЕРБ-СДС отказа да коментира информацията за номинирането му от ГЕРБ за министър на отбраната. 

Добавена на 19.03.2024 г. в 14:10 ч.