Започна прием на документи за кандидатстудентски изпити в Университета за национално и световно стопанство


Започна прием на документи за кандидатстудентски изпити в Университета за национално и световно стопанство

Ректорът на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) откри процедурата по прием на документи за участие в класиране и явяване на кандидатстудентски изпити за всички специалности за придобиване на образователно-квалификационна степен “бакалавър“, както и за магистърската програма за специалност “Право“, съобщиха от висшето училище.

Проф. д-р Димитър Димитров, придружен от проф. д-р Матилда Александрова, заместник-ректор по учебната дейност на УНСС, и доц. д-р Янко Христозов, зам.-ректор по международната дейност, посетиха Центъра за прием на документи и специално се обърнаха към служителите с пожелание за успешна кандидатстудентска кампания.

Кандидатстудентски документи ще се приемат на място от 10 до 28 юни 2024 включително в Центъра за прием на документи (ЦПД) в УНСС –  София; в Регионалния център за дистанционно обучение (РЦДО) – Хасково, и в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация (ЦКПИ). Документи ще могат да се подават и онлайн от 10 до 30 юни 2024 г. вкл. през платформата “Уеб-прием“ на УНСС. Желаните специалности трябва да бъдат вписани още с подаването на документите. Кандидат-студентите, които са пропуснали да го направят, ще получат автоматично напомнящо съобщение, уточняват от УНСС.

Центърът за прием на документи е оборудван с допълнителни компютърни работни станции, на които кандидатите могат, със съдействието на консултант, да попълват необходимите документи.

Тези, които са недоволни от своите резултати от държавните зрелостни изпити, могат да се явят на последния изпит във формат ДЗИ (матура) по БЕЛ, който ще се проведе на 23 юни в УНСС.

Желаещите да учат в УНСС могат да кандидатстват с оценките от Държавния зрелостен изпит (ДЗИ) или да се явят на кандидатстудентски изпити в УНСС, ако резултатите от ДЗИ не ги удовлетворяват. Периодът за явяване на редовни кандидатстудентски изпити е от 2 до 5 юли. От УНСС пишат, че при образуване на състезателния бал се взима най-високата оценка, независимо на кой от изпитите е получена. Кандидат-студентите могат да избират между 53 специалности.

С цел улесняване на кандидатстването, ефективна комуникация и подкрепа на кандидат-студентите УНСС откри модерен колцентър. Работното му време е от 8:00 до 20:00 ч. в делнични дни и от 9:00 до 16:00 ч. в събота, неделя и в празнични дни.

Първият записал се кандидат-студент е Румина Лазарова, която е завършила Професионална гимназия “Д-р Иван Панов“ в Берковица през 2014 г. Специалността, която желае да изучава е “Международен туризъм и икономика“.

/ЙВЛ

Добавена на 10.06.2024 г. в 16:10 ч.