Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Турция, Румъния и Гърция


Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Турция, Румъния и Гърция

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на част от гранично контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) с Турция, Румъния и Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Кардам“, „Оряхово“ и „Доранкулак“. От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщават за ремонтни дейности на пътната настилка на моста при ГКПП „Русе“ от 10-ти до 14-ти юни. Ще бъде въведена временна организация на движение. Ремонтните дейности ще се осъществяват в светлата част на денонощието. Трафикът ще се осъществява в една лента с пропускателен режим и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ по границата с Гърция. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. 

По границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“. 

Трафикът е нормален на всички гранични пунктове по границата със Сърбия. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

По границата със Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Добавена на 11.06.2024 г. в 09:10 ч.