Движението по пътя Смолян – Широка лъка – Девин в село Широка лъка се ограничава от 9:00 ч. до 9:30 ч. днес заради ултрамаратон


Движението по пътя Смолян – Широка лъка – Девин в село Широка лъка се ограничава от 9:00 ч. до 9:30 ч. днес заради ултрамаратон

Движението по третокласния път Смолян – Широка лъка  – Девин в село Широка лъка се ограничава от 9:00 ч. до 9:30 ч. днес за провеждането на състезание по ултрамаратон „Тракия Ултра“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Трафикът в участъка ще се регулира от „Пътна полиция“ и при необходимост ще се осигури преминаване на автомобили със специален режим на движение. 

Пътната агенция апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ, се посочва в прессъобщението.

Основен ремонт на пътя Рудозем – Смолян, който е важна пътна артерия за планинската област, е заложен в концепцията за интегрирани териториални инвестиции „Устойчива и безопасна инфраструктура на територията на област Смолян“. Концепцията на АПИ бе представена на обществено обсъждане 21 март в Общинската администрация в Смолян. Паралелно с ремонта се предвижда и укрепване на свлачищни участъци по довеждащи пътища, според представена от АПИ информация.

Добавена на 01.06.2024 г. в 08:30 ч.