Два екипа разследват инцидента с влакове на Централната гара в София


Два екипа разследват инцидента с влакове на Централната гара в София

Две екипа проверяват причините за сблъсъка на двата влака на Централа гара в София, който стана вчера, съобщиха за БТА от пресцентъра на „Български държавни железници“ (БДЖ). 

Тече разследване и от следователи, и от екип на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт (НБРПВВЖТ). Всички отговорни за инцидента с влака ще понесат дисциплинарна отговорност при доказване на вината им, увериха от националния железопътен превозвач.

„Тече проверка, нещата са в твърде начален стадий“, коментира за БТА инж. Бойчо Скробански, заместник-председател на Управителния съвет НБРПВВЖТ. 

Според данните, събрани до момента, на машиниста на маневрения локомотив му е прилошало. Това потвърди на вчерашния извънреден брифинг служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков. 

БТА припомня, че при маневра на Централна гара вчера се сблъскаха два влака. От Центъра за спешна медицинска помощ - София изпратиха шест линейки на мястото на инцидента. На място е оказана помощ на всички пострадали, като само един от тях е прекарал нощта в болница. Тази сутрин от болница „Пирогов“, където той е настанен, съобщиха, че пациентът се намира в стабилно състояние. 

Всички останали пострадали, транспортирани до различни лечебни заведения, са освободени след преглед и изследвания. 

Инцидентът доведе до закъснения на влакове. 

Добавена на 29.05.2024 г. в 12:05 ч.