Реализираме проекти, предимно със социална насоченост, заяви заместник-кметът на Чупрене Полина Семкова


Реализираме проекти, предимно със социална насоченост, заяви заместник-кметът на Чупрене Полина Семкова

Реализираме малки проекти, предимно със социална насоченост, свързани с топъл обяд и патронажна грижа. Това заяви заместник-кметът на Чупрене Полина Семкова, която взе участие в регионалната конференция по проект "Европа на Балканите: Общо бъдеще" във Видин. Домакин на събитието е Националният пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в града.

Един от най-големите проекти, който е реализиран на територията на общината, е за възможност за независим живот на хора с увреждания и хора над 65 години. Той е за почти двегодишен период, на стойност около половин милион лева, посочи заместник-кметът на Чупрене. 

Полина Семкова подчерта, че по темата за опазването на околната среда има проект за популяризиране и организиране на различни информационни кампании. 

Има и реализирани съвместни проекти в партньорство с други населени места, стана известно от думите на заместник-кмета. 

Тя благодари на БТА за организираната дискусия, която дава възможността на по-малките общини да кажат какво правят във връзка с европейските проекти и финансиране. 

Проектът "Европа на Балканите: Общо бъдеще" се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия и надгражда вече осъществения проект "Европа в България: общо бъдеще". Сред целите му са по-добро разбиране на ролята на политиката на сближаване, включително на Балканите; повишаване на осведомеността за проекти, финансирани от ЕС чрез Кохезионната политика; насърчаване на открит диалог за резултатите от изпълнението ѝ на местно ниво, както и на гражданското участие по въпроси, свързани с политиката на сближаване. По време на конференцията във Видин се дискутират новостите за периода 2021-2027 г. и постигнатите резултати през периода 2014-2020 година. 

Добавена на 04.06.2024 г. в 18:00 ч.