До 22 юни ще върнем нормалния облик на софийските гробищни паркове, заявява кметът на София Васил Терзиев


До 22 юни ще върнем нормалния облик на софийските гробищни паркове, заявява кметът на София Васил Терзиев

Започнахме мащабна акция по почистване на гробищните паркове. От днес започна косенето и премахването на храсти и клони в зелените площи на Централните софийски гробища, посочва кметът Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

Предвидили сме необходимата техника, с която почистената био маса да бъде транспортирана, а след това и преработена в инсталацията за биологично третиране в Хан Богров. Още с първите доброволчески акции за чистене и озеленяване на софийските гробища, обещахме на гражданите да решим натрупаните проблемите в общинското предприятие “Гробищни паркове” докрай, посочва Терзиев.

Обещанията изискват последователни действия. Неведнъж сме подчертавали, че проблемът не е само в неприветливия начин, по който изглеждат тези места, калните алеи, нарушената цялост на оградите и нерегламентирания достъп на външни лица, допълва столичният кмет. 

По думите му занемареното общо състояние на всички гробища е следствие и от множество злоупотреби, които новото ръководство на общинското предприятие е разкрило и предало за разследване на компетентните органи.

До Черешова Задушница остават 25 дни, в които ние ще работим всекидневно. До 22 юни ще върнем нормалния облик на софийските гробищни паркове и ще продължим да полагаме необходимите усилия, за да ги поддържаме във вида, в който всеки гражданин очаква да бъдат, заявява Васил Терзиев. 

Добавена на 29.05.2024 г. в 00:00 ч.