Продължават оперативно-издирвателните мероприятия след обира на кметството в Шивачево, съобщи министър Калин Стоянов


Продължават оперативно-издирвателните мероприятия след обира на кметството в Шивачево, съобщи министър Калин Стоянов

Продължават оперативно-издирвателните мероприятия, свързани с обира на кметството в Шивачево и до края на деня ще бъдат задържани извършителите, обяви днес в Роман служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

По думите му снощи, при получаване на сигнал, охранител на фирма, ангажирана с охраната на сградата, отишъл на място и там заварил четирима маскирани. Според установеното досега са взломени две каси, едната е на Български пощи, от която са откраднати около 2000 лв., а другата е на общината, от където са откраднати около 400 лв., съобщи служебният министър на вътрешните работи. 

Районна прокуратура - Сливен съобщи по-рано през деня, че ръководи разследване на грабеж, извършен в кметството на град Шивачево, област Сливен. Вече е установено, че извършителите са проникнали в сградата на кметството около 03:00 часа и от две отделни каси са откраднати пари. На място се е отзовал охранител от частно търговско дружество. След като са го видели, маскираните извършители произвели изстрели и избягали от местопрестъплението.

При извършения оглед са установени две гилзи от различен калибър. Предстои експертиза да установи вида на оръжията, с които изстрелите са произведени. Отзовалият се на мястото охранител е разпитан, уточняват от прокуратурата в Сливен.

Добавена на 28.05.2024 г. в 21:50 ч.