В Съдебната палата предстои широка дискусия във връзка с проекта за промени в Закона за съдебната власт


В Съдебната палата предстои широка дискусия във връзка с проекта за промени в Закона за съдебната власт

Широка дискусия с магистратската и академичната общности във връзка с приключилите обществени консултации по изготвения проект на нов Закон за съдебната власт ще се състои в Съдебната палата. Дискусията е организирана от Министерството на правосъдието.

Събитието започва в 10:00 часа в зала Тържествена. В дискусията ще вземат участие представители на Върховния касационен съд, Върховната прокуратура, Върховния административен съд, прокурори, следователи и съдии от столицата и страната, както и изявени представители на академичната общност в областта на правото.

Над 500 страници становища по промените в Закона за съдебната власт са постъпили в Министерството на правосъдието, съобщи в началото на месеца служебният ресорен министър Мария Павлова. Тя не изключи възможността част от текстовете, които бяха подготвени от предишния екип на правосъдното министерство, да бъдат редактирани. Служебният министър също така посочи, че няма да бъде чакано произнасянето на Конституционния съд, който беше сезиран за промените в Конституцията. Според Павлова текстове в парламента ще бъдат внасяни след изборите.

Добавена на 30.05.2024 г. в 10:40 ч.