Кирил Петков: След сигнал за заплаха се възложи постоянно полицейско присъствие пред дома ми, охраната не е “придобивка” от властта


Кирил Петков: След сигнал за заплаха се възложи постоянно полицейско присъствие пред дома ми, охраната не е “придобивка” от властта

След сигнал за заплаха се възложи постоянно полицейско присъствие пред дома ми, охраната не е “придобивка” от властта. Това написа във Фейсбук съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

БТА припомня, че автомобил на Националната служба за охрана (НСО), в който се е возил политикът, катастрофира на входа на Аксаково на 16 май. Петков посочва, че иска да сподели допълнителна информация във връзка със злополучния инцидент, защото е важно обществото да получава вярна информация.

"Държа връзка с екипа, който се грижи за Красимира, съпругата в инцидента, и им благодаря, че ме държат в течение по няколко пъти на ден за нейното състояние. Засега положението ѝ е стабилно и всички се надяваме с Божията помощ, тя да продължава да се подобрява. Ще продължа всеки ден да следя състоянието ѝ и, каквото зависи от мен, ще го направя, за да помогна", обяснява Петков.

Прочетох в последните дни ужасни спекулации и виждам, че за много хора няма граници на човешкото - всичко се използва за кални политически внушения, коментира той. Петков посочва, че няма да им отговаря, но е важно обществото да знае няколко факта, за да не го заблуждават озверели политици, за които очевидно граници няма.

"Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023г. Впоследсвие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха. Знам, че заради промяната на нашата България, за която се боря, си навличам и много недоброжелатели. Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам. След този сигнал за заплаха се възложи и постоянно полицейско присъствие пред дома ми. Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината", пише Петков.

Той обяснява, че по време на инцидента е седял на задната седалка от дясно - задължителното му място за сядане по протокол. "В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен разговор с моя екип като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко. Следващите си действия описах в детайл в предишен пост. Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента. Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации", добавя Петков.

"Вчера видях и друга лъжлива информация по някои медии, че съм имал катастрофа през 2021 и Рашков като министър ме бил “покрил”. Ужас - лъжа след лъжа. През януари 2020, много преди да вляза в политиката, в София, аз бях в позицията да отнема предимство на кръстовище, и минаващата кола ме удари в предната броня и я свали. Нито е имало пострадали, нито е било свързано с мен като политик и най-малкото някой ме е “покривал” за каквото и да било", пише Петков.

"Знам, че е предизборна кампания, и много политици са абсолютно озверели, но истината трябва да се казва и даже критиките на база истина са много по-съдържателни, отколкото мръсни кални удари на база лъжа. Аз видях как си отиде един човешки живот и колко сме крехки всички, и знам, че трябва да сме по-смирени.", коментира Петков.

Добавена на 18.05.2024 г. в 16:00 ч.