Трафикът е интензивен за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния и Сърбия


Трафикът е интензивен за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния и Сърбия

Трафикът е интензивен за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния и Сърбия. Това съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на сайта си. Информацията е към 13:00 часа.

Движението на границата с Румъния е натоварено на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Оряхово", „Кардам" и „Никопол" за товарни автомобили на изход. Областно пътно управление – Русе информира, че от 13-ти до 31 май се извършва авариен ремонт на моста над река Дунав между Русе и Гюргево. Въведена е временна организация на движение. Ремонтните дейности се изпълняват в светлата част на денонощието, а трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира с пътни знаци и сигналисти. 

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" на изход за товарни автомобили. На ГКПП „Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички ГКПП на границата с Гърция. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът на границата с Република Северна Македония е нормален на всички гранични пунктове.

На границата с Турция движението е нормално на всички ГКПП.

Добавена на 25.05.2024 г. в 22:55 ч.