Ограничава се движението през нощта по част от магистрала „Хемус“ за подмяна на лампи в тунел „Топли дол“


Ограничава се движението през нощта по част от магистрала „Хемус“ за подмяна на лампи в тунел „Топли дол“

От 21:30 ч. във вторник (26 март) до 06:00 ч. в сряда (27 март) ще се ограничи движението за всички превозни средства между 30-и и 47-и км на автомагистрала (АМ) „Хемус“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Спирането на трафика през нощта е за подмяна на неработещи осветителни тела и измиване на тръбата за София на тунел „Топли дол“.

Около 11 лампи ще бъдат сменени, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се осигури по-добра осветеност и видимост за шофьорите. Дейностите по поддържане на съоръжението ще се извършат през нощта, когато интензивността на движението е по-малко. 

В нощта на вторник срещу сряда автомобилите ще се пренасочват по обходен маршрут - при 30-ти км на АМ „Хемус“ по пътна връзка „Витинска река“ ще продължават по път I-1 София - Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ и при 47-ми км на АМ „Хемус“ пътуващите ще преминават отново по автомагистралата. Същият ще е и маршрутът за пътуващите към столицата. 

ОТ АПИ съветват шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания. 

В тунел „Правешки ханове“ беше направена подмяна на лампи в тръбата в посока София в началото на февруари.

БТА припомня, че основният ремонт в тръбите в посока Варна на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на автомагистрала „Хемус“ започна на 8 ноември миналата година. Планира се след ремонта в посока Варна да се възстанови движението през тях и да започне обновяването на тръбите в посока София. 

Добавена на 25.03.2024 г. в 19:10 ч.