От "Възраждане" съобщиха, че няма да участват в извънредното заседание на парламента във вторник


От "Възраждане" съобщиха, че няма да участват в извънредното заседание на парламента във вторник

„Възраждане" няма да участва в извънредното заседание на парламента на 21 май, съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов, цитиран от пресцентъра на политическата сила. 

По-рано днес председателският съвет на Народното събрание реши във вторник да има извънредно пленарно заседание по искане на народни представители от „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) заради осъвременяването на пенсиите.  

Свикването на извънредно заседание по време на предизборна кампания е нарушение на вече взето решение, което беше гласувано от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, посочва Костадинов.

Той отбелязва, че мотивът за свикване на заседанието, посочен от ПП-ДБ, за увеличение на пенсиите от 1 юли с 11%, е нецелесъобразен, тъй като решението за увеличение с такъв процент вече е взето. Следователно не е нужно Народното събрание да дискутира проблем, който вече е решен, и пенсионерите могат да бъдат спокойни за увеличението на своите пенсии, допълва председателят на "Възраждане". 

Според Костадинов всякакви въпроси, засягащи бъдещето на България, трябва да бъдат разглеждани от бъдещото 50-о Народно събрание, което ще започне работа след по-малко от месец.  

Добавена на 17.05.2024 г. в 20:50 ч.