Служебният премиер Димитър Главчев ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Министерския съвет


Служебният премиер Димитър Главчев ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Министерския съвет

Служебният премиер Димитър Главчев ще се срещне с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Двамата ще разговарят на четири очи, след което ще се състои среща в разширен формат с участието на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Димитър Главчев ще участва и в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се състои в Националния дворец на културата в София.

От 25-и до 27 май Народното събрание е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. В нея участват близо 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации. Участниците в сесията ще обсъдят ключови теми от дневния ред на евроатлантическата отбрана и сигурност с фокус върху подкрепата за Украйна и приоритетите на предстоящата през юли среща на върха на НАТО във Вашингтон.

БТА припомня, че тази година България отбелязва 20 години членство в НАТО. На 29 март 2004 г. във Вашингтон България депозира документите си по присъединяването към Северноатлантическия договор и с това става част от политическия и военен съюз НАТО. Заедно с България се присъединяват и Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения.

Добавена на 27.05.2024 г. в 09:30 ч.